Lenjan / 1998

Gambar & dialog

Zarin melihat business card mangsanya

"Lawyer rupanya" - Zarin
Alarm kereta berbunyi, mangsa seterusnya

"Hai, you yang kerja kat atas?" - Zarin
"Yes" - Wanita
"Apa hal ni?" - Zarin
"Alarm problem"
- Wanita
"Aaa.. itu perkara mudah. Biar saya tolong. Tunggu ye?" - Zarin
"Thank you"
- Wanita
Zarin 'kemalangan' di hutan

"Tolong, tolong... tolong, tolong, tolong!" - Zarin
(Amir datang menolong) "Tolong encik.." - Zarin

"Awak boleh bergerak?" - Amir
"Kaki saya.. terseliuh" - Zarin
"Jangan bergerak. Tunggu saya turun" - Amir

(Amir mengangkat kaki Zarin) "Yang tu okay.. yang ni. Yang ni.. urgh!" - Zarin
"Maafkan saya, biar saya tarik dari bawah ya? Kalau saya bantu awak boleh bangun tak?" - Amir
"Saya cuba.." - Zarin
"Kita cuba ya" - Amir
Di rumah tumpangan Amir dan Zita

(Zarin terjatuh dan Zita datang menolong) "Maafkan saya, saya nak ke bilik air" - Zarin

(Zita menolong membawa Zarin) "Hai.. sampai bilik mandi pun nak berteman?" - Zita
(Zita melepaskan tangan Zarin) "Emph!" - Zita

"Maafkan saya" - Zarin

Amir, Zita dan Zarin berkenalan

"Hati-hati, parang tu tajam" - Amir
"Cantik" - Zarin
"Saya beli di Sarawak" - Amir
"Oo.." - Zarin
"Saya Amir" - Amir
"Saya Zarin. Terima kasihlah kerana telah menyelamatkan saya" - Zarin
"Tak apa.. lagi pun saya dah lalu kat situ" - Amir
"Saya fikir saya akan mati dekat situ" - Zarin
"Saya rasa lebih baik encik Zarin mandi dulu, kemudian kita makan sama-sama" - Amir
"Baiklah" - Zarin

(Zita muncul dari dapur) "Eh, ingat sayang cakap dengan siapa tadi" - Zita

"Haa.. mari sayang" - Amir
"Encik Zarin, ini isteri saya.. Zita" - Amir
"Sayang, ini Zarin" - Amir

"Saya minta maaf kerana telah menyusahkan awak berdua" - Zarin
"Tak mengapa" - Zita

"Sayang dah siap masak? Kami berdua dah lapar ni" - Amir
"Okay, tunggu kejap ya?" - Zita

"Encik Zarin boleh pakai bilik air saya" - Amir
"Eh, tak apalah.. saya pakai bilik air lagi satu" - Zarin
"Bilik air di bawah tu rosak. Mari, ikut saya.." - Amir
"Encik Amir, beg saya..?" - Zarin
"Ada, ada di atas. Mari.." - Amir
Makan malam

"Saya, entah macam mana.. boleh tergelincir. Nasib baik encik Amir lalu dekat situ" - Zarin
"Kebetulan.." - Amir

"Banyak ke encik Zarin dah menulis?" - Zita
"Banyak juga" - Zarin

"Emm.. Oh, ni kira-kira tengah nak tulis tentang hutan-hutan kitalah.." - Amir
"Nampaknya.. begitulah" - Zarin

"Berapa lama encik Zarin nak habiskan masa dalam hutan ni?" - Zita
"Ingatkan dua tiga hari lagi nak balik KL" - Zarin

"Beginilah encik Zarin. Apa kata encik Zarin tinggal di sini sehari dua.. sehingga encik Zarin betul-betul sembuh" - Amir
"Eh, tak apalah.. sebab, ini pun dah menyusahkan" - Zarin

"Tak ada menyusah-menyusahnya.." - Amir
"Kan sayang?" - Amir (kepada Zita)

"Baiklah.." - Zarin
"Haa.. kan bagus begitu encik Zarin. Sila, makan.." - Amir
"Terima kasih" - Zarin
Selepas makan malam

"Hmm.. kalau begitu betullah apa yang saya sangkakan encik Amir.." - Zarin
"Apa dia encik Zarin?" - Amir
"Tak adalah.. minggu lepas saya ternampak gambar encik Amir dalam suratkhabar.. Itu encik Amir kan?" - Zarin
"Iya.. betul" - Amir
"Tak sangka saya, saya akan diselamatkan oleh seorang jutawan" - Zarin
"Hmm.. suratkhabar suka besar-besarkan cerita, encik Zarin" - Amir
Zarin duduk atas katil, Zita sedang tidur

(Zita sangkakan Amir di sebelahnya) "Hmm... awalnya sayang bangun.." - Zita
(Zita menoleh lalu terkejut) "Hah, apa ni?!" - Zita

"Sorry, ingatkan semua dah keluar" - Zarin
Amir menunggang motorsikal

"Huh, hebat!" - Zarin
"Ini pun dah lama saya tak bawa. Awak baru bangun?" - Amir
"Lama dah.. Ingat nak mandi, tapi Zita tidur lagi" - Zarin
"Ohh.. tak apa, nanti saya kejutkan dia" - Amir
Zita terjatuh

"Zita! Sakit?" - Zarin
"Terseliuh.." - Zita
"Dekat mana? Kat sini?" - Zarin

(Amir muncul dari luar) "Kenapa ni sayang?! Sayang, kenapa ni?" - Amir
"Terjatuh.." - Zita
"Hei.. sayang ni..." - Amir

(Zarin sedang memegang kaki Zita) "Zarin, biarkan saya. Zarin? Zarin?.. biarkan saya" - Amir

"Sayang, sayang boleh bangun?"
- Amir
"Boleh.."
- Zita
"Mari abang angkat" - Amir
Zarin sedang bersantai di ruang tamu

"Encik Amir, nak ke mana?" - Zarin
"Nak pergi isi petrol dalam generator tu sekejap" - Amir
"Hmm.." - Zarin

(Zarin melempar kulit pisang keluar jendela)
Zarin datang dari belakang lantas memicit bahu Zita

(Zita sangkakan Amir) "Hmm... bestnya sayang picit.." - Zita
(Zarin berbisik) "Sakit lagi kaki tu?" - Zarin
"Hah!!" - Zita

(Amir muncul dari luar dan terkejut melihat keadaan)

"Dah baik kaki tu?" - Zarin (kepada Zita)

"Ada apa sayang?" - Amir
"Tak ada apa-apa sayang" - Zita

Macam mana dengan generator tu?" - Zarin
"Sudah.. sudah diisi minyaknya" - Amir
Zarin berada di bilik Amir dan membuka almari pakaian

"Eh! Apa yang awak buat kat sini Zarin?" - Amir
"Baju saya semuanya dah kotor.. ingat nak pinjam sehelai" - Zarin

(Amir memilih sehelai baju dan memberikannya kepada Zarin) "Huh!" - Amir

(Zarin membelek baju tersebut) "Tak berapa sukalah colour ni" - Zarin
(Zarin melihat ke dalam almari) "Err.. kalau yang tu?" - Zarin

(Amir memberikan baju yang ditunjuk oleh Zarin)

"Terima kasih ya" - Zarin
Bermain catur

"Hebat encik Amir main catur" - Zarin

(Zita muncul tiba-tiba) "Sayang.. jumpa sekejap" - Zita

"Zarin, awak jangan usik buah-buah catur ni ye?" - Amir
"Janji!" - Zarin
Uncle Gopal mengunjungi Amir dan Zita buat kali kedua

"Sayang, siapkan tempat tidur untuk Uncle ye?" - Amir (kepada Zita)

"Tak payahlah encik Amir. Malam ni, saya mesti kena balik juga.. Auntie kurang sihat. Lagipun dia seorang diri di rumah" - Uncle Gopal
"Oh.. baiklah Uncle, nanti saya hantar" - Amir

(Amir memandang Zarin dalam curiga)

"Tak apa Amir, biar saya hantar Uncle balik" - Zarin
"Betul ke awak tak kisah?" - Amir
"Eh, betul.. apa salahnya. Lagipun, awak suami isteri dah banyak menolong.." - Zarin

(Zarin menghidupkan enjin motorsikal) "Naik Uncle" - Zarin

"Selamat malam Uncle" - Amir
"Selamat malam" - Uncle Gopal
Dalam perjalanan menghantar Uncle Gopal

"Zarin, kenapa kita berhenti dekat sini?" - Uncle Gopal
"Nak kencing" - Zarin
Balik dari 'menghantar' Uncle Gopal

(Zarin mengetuk pintu dan Amir datang membuka) "Maaf, mengacau tidur" - Zarin
"Tak apa.. Senang ke awak cari jalan balik?" - Amir
"Hah.. boleh tahan juga.. Tak apalah, masuklah tidur" - Zarin
Amir dan Zita cuba melarikan diri

"Nak ke mana ni Amir?" - Zarin
"Saya nak keluar dengan Zita sekejap" - Amir
Zita dan Zarin
Amir
Amir dan Zita
Jatuh gaung



Filem lain: A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z Mula


Penafian
Laman web Filem Malaysia (www.filemkita.com) merupakan sebuah laman web berasaskan maklumat mengenai filem-filem buatan Malaysia dan filem-filem Melayu (terbitan Tanah Melayu/Malaya dan Singapura) sejak tahun 1933 hingga era 2000. Segala maklumat, tulisan, gambar, dialog, senikata dan klip audio/video adalah hak milik pengeluar filem dan para karyawan, seniman/seniwati dan penulis yang terlibat. Sebarang penyalahgunaan bahan-bahan dalam laman web ini adalah ditanggung sepenuhnya oleh mereka yang tidak bertanggungjawab tersebut.

Penghargaan
Setinggi-tinggi terima kasih kepada pihak yang bekerjasama memberi sumbangan ikhlas bagi melengkapkan maklumat dalam laman web ini.

Komen & sumbangan

Hantarkan kepada kamal@filemkita.com

Teruskan menyokong dan membangunkan Filem Malaysia. Syabas!


hits
online
Idea, rekabentuk & pengumpulan maklumat oleh Kamal Hakcipta laman web 1999 - 2003 khyswebdesign
Lain-lain hakcipta adalah terpelihara